Not your ordinary office - Succes Koffie
Succes Koffie logo
Succes Koffie

Blog

Not your ordinary office

Afbeelding: Francisco Nogueira

 

In de herfst van 2016 leerden we Maarten en Stijn kennen. 2 van de 3 bezielers achter Fosbury & Sons. We kwamen in contact naar aanloop van hun eerste project Fosbury & Sons Harmony (Antwerpen).

The Human Thing
Tijdens ons eerste gesprek was al snel duidelijk dat Maarten en Stijn op een missie waren. De jongens hadden voor zichzelf uitgemaakt dat ze de status quo van ‘de werkplek’ gingen uitdagen en naar een nieuwe standaard brengen. Een alternatief waar je je niet alleen zou thuis voelen op je werkplek maar ook één waar het bruist van creativiteit, ondernemerschap en authenticiteit.

Toen tijdens verdere gesprekken ook nog eens bleek dat we dezelfde waarden en ambities koesterden was het geen toeval dat we gingen samenwerken.

Hallo buren!
Nu, heel wat maanden en locaties later, staan we bij Succes Koffie te kijken van de drive en resultaten die het Team Fosbury & Sons realiseert. Naast Antwerpen en Brussel (x3) was Amsterdam vorige week getuige van de ambitie, kwaliteit en ongedwongenheid van het merk Fosbury. Denk je nu,
 

‘Huh, dat heb ik gemist?’

Geen probleem, ik deel het je graag mee: aan de Prinsengracht toverde ze het oude ziekenhuis om tot pareltje van een coworking space. Ondertussen hebben bedrijven zoals Top Notch, Ace & Tate, Ticketswap, The Media Nanny en Tony Chocolonely er hun intrek genomen.

 

Beste Maarten, Stijn, Team Fosbury,
We vinden het een ontzettend voorrecht om met een partner samen te werken die ambities stelt die verder reiken dan zijzelf. Het is inspirerend en uitdagend om in jullie traject ons boontje (sorry, deze kan ik niet laten liggen) hier aan bij te dragen. Chapeau voor wat jullie dag in dag uit doen. Respect!

Joie de vivre
Mocht u terwijl u dit leest denken, ‘verdorie dat wil ik zien en ervaren’, neem een kijkje op hun website en geef jezelf eens een dag werkplezier op één van de locaties. You won’t regret it.

 

Here’s to the special ones.

Tom

<< Terug naar de Blog